Sunday, July 31, 2005

 

Zondag, 31 juli 2005

Boodschappen doen voor de barbecue, tassen inpakken. Morgen weer op huis aan. Het vliegtuig vertrekt om 14.15 vanaf La Paz. Dinsdag 17.10 landen we alweer op Schiphol. Time flies when you are having fun !

Zaterdag, 30 juli 2005

Hilde heeft sinds gisteren last van haar maag en wat koorts. De kruidenthee (trimate) met extra cocablaadjes, die Helena liefdevol voor haar gemaakt had, heeft nog niet helemaal geholpen. Maar met een dekentje op de bank is het goed toeven. Gelukkig dat we niet meer in Rurre of zo zitten. Vandaag is er een grote parade in het centrum van La Paz, de optocht van alle faculteiten van de universiteiten van de stad om het begin van het nieuwe schooljaar in te luiden. Paul blijft thuis met Hilde, Lotte's opgezwollen voeten zijn gelukkig weer aardig geslonken zodat zij wel mee kan.De parade is een enorm festijn. Overal langs het parcours hebben mensen bankjes en stoelen, zelfs tribunes neergezet, waar je tegen betaling plaats kan nemen. Als je eenmaal zit trekken er, naast de prachtig uitgedoste studenten (in een soort tropische carnavalachtige outfit) en muziekcorpsen, een hele berg mensen langs die van alles te koop aanbieden. Bier, ijs, maaltijden, bellenblaasspeeltjes, ballonnen, snoep, frisdranken, zonnehoedjes, broodjes,enz. Grappig om te zien, maar soms ook hindelijk als ze in beeld lopen. Fotograferen valt niet mee als je alleen de dansende mensen wilt hebben! Nog even met Anne en Lotte naar de Calle Sagarnaga gelopen voor wat laatste aankopen en daarna terug naar San Alberto.

Aan het eind van de dag gaan Hans en Paul nog even een klein bergtochtje maken naar de Muela del Diablo (duivelskies), een klein topje ten zuiden van La Paz. Prachtige zonsondergang over de altiplano en La Paz. We stranden 30 m. onder de top. Wel te beklimmen maar liever niet zonder zekering (5je). De besneeuwde toppen van de Illimani vangen nog licht als we al weer terug zijn in San Alberto.

Vrijdag, 29 juli 2005

Lekker dagje thuis in La Paz. 's Middags nog even naar het centrum om een trui van alpacawol voor Lotte op te halen. Een bolhoedje gekocht voor Theo. Nog even gezellig zitten kletsen met Brigit van het reisburo. Onze ervaringen verteld van Uyuni en Rurre. Op z'n Boliviaans afscheid genomen (een zoen op de wang). Nog een bezoek gebracht aan het conservatorium van La Paz. Volgends Brigit verkochten ze hier bladmuziek. Hadden echter alleen Boliviaanse muziek (charanga's ed.). Konden ons wel doorverwijzen naar een muziekschool verderop die wel bladmuziek voor gitaar verkocht. 's Avonds lekker naar een film zitten kijken (Girl with the pearl earring).

Comments:
Acabamos de añadir tu bitácora a la lista de blogs bolivianos en la meta-bitácora: http://blogsbolivia.blogspot.com/

Estás bienvenido a participar

y felicidades por tu proyecto.


I just add your blog to the meta-blog http://blogsbolivia.blogspot.com/ of bolivian weblogs (or blogs written in Bolivia). You are welcome to participate.
 
i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here
 
Esto de liberar libros, suena a soltar palomas que siempre debieron volar en libertad.

¿Te animas a dejar volar un libro? visitanos en LibroLibreBolivia y escríbenos a librolibre.bolivia@gmail.com
 
hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe
 
POSICIONAMIENTO WEB - Servicios de Informatica
Cibertienda - Todo en Hardware. Ordenadores, Impresoras,Consumibles,Monitores,TFT,TDT,Mp3,Mp4,Cámaras Fotograficas,Gadgets,Routers,Audio,etc.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?